If you can’t beat them…

Det er ingen tvil om at det for tiden hersker en viss uenighet om hvordan banker skal drives.

En gallup i USA avslørte nettopp at kun 28% av bankkundene har tillit til banker. Tilliten er klart inne i en negativ trend ettersom det var 40% som hadde tillit til bankene ved forrige måling.

Finansinvestorer er derimot strålende fornøyd med hvordan banker får opptre. For dem er det økonomisk lønnsomt at bankene kan manipulere renter, valutakurser og andre markeder til sin fordel. Spesielt når dette skjer med minimale konsekvenser.

De ansvarlige blir ikke straffet, noe som sørger for at bankene har anledning til å bruke de «kreativiteten» til de skyldige om igjen og om igjen.

Sist uke kom det for en dag at sjefen for J.P. Morgan hadde løyet i en senatshøring om årsaken til et tap banken hadde i 2010. Tapet var på $2 milliarder. Denne mangel på respekt for myndighetene ble tydeligvis oppfattet som svært positiv av aksjemarkedet. Aksjekursen steg 1% på nyheten.

De smarte pengene har for lengst forstått at det beste forsvar mot hva banker kan finne på å gjøre mot deg, er å eie aksjer i nettopp banker. Dermed får du ta del i bankens «verdiskapning» – selvsagt etter at de som har lurt deg har fått utbetalt sine bonuser.

BKXHvis du ønsker å bli oppdatert hver gang det legges ut et nytt innlegg, kan du legge inn eposten din her.

1 kommentar to “If you can’t beat them…”

  1. erik røys sier:

    I Norge har det jo vært en sak der Dnb har tatt for høye honorarer for å forvalte sitt indeksfond.Ellers vil jeg fremheve lokalbanker har i Skien.Går man gjennom banksjefen,blir det gjort gode vurderinger når det gjelder lån etc.Bankene har jo også et nasjonalt lovverk å forholde seg til.Flere banker her i Telemark fører betydelige beløp tilbake til lokale lag og organisasjoner.Så har vi Cultura bank som ikke driver med finansgambling overhodet,så det virker som om det norske bankvesen er ganske bra sånn stort sett.Men fredet av politikerne er de.Folk her i Skien ville jeg tro har høy tillit til sin bank.