Grisesjuken

I sin tid hevdet politiker Liv Finstad at sauer var «ålreite» dyr, men griser synes også å ha sin verdi. Nå er det svineinfluensaen, eller «Grisesjuken» som Linn Skåber så veltalende formulerte det, som tar en stor porsjon av mediedekningen verden over. Det hevdes at griser er i stand til å være fare, men lite har vært skrevet om markedet i så måte. Ikke desto mindre viser utviklingen i Pork Bellies (grisemaver) på Chicago børsen at kursene begynte å falle nesten en halv måned før sykdommen ble kjent.

pork

Påstanden om at prisen på grisemaver er en ledende indikator for potensielle pandemier er med dette neppe statistisk bevist, men på den annen side – man bør ikke utelukke at grisebønder som oppdager sykdom kan tenke og reagere med merkantil hensikt. At det er mulig å tenke forskjellig rundt det samme temaet illustreres forøvrig meget godt i tegningen nedenfor som jeg mottok fra en hyggelig og lojal leser av denne bloggen.

swineflu

2 kommentarer to “Grisesjuken”

 1. Contango sier:

  Dødsbra 🙂 lo godt av den

  Intet er mer praktisk enn god teori.

  Tenk om et tre veltet, og vi var rett under det?
  sa Nasse Nøff!

  Tenk om det ikke veltet,
  sa Ole Brumm da han hadde tenkt seg om en stund..

 2. Contango sier:

  Dødsbra lo godt av den 🙂 Intet er mer praktisk enn en god teori.

  Tenk om et tre veltet, og vi var rett under det?
  sa Nasse Nøff!

  Tenk om det ikke veltet,
  sa Ole Brumm da han hadde tenkt seg om en stund..