The Silver Bears

By popular demand er finans-bjørnene igjen tilbake. Denne gangen for å forklare oss hva som gikk galt da sølvprisen «krakket» i månedskiftet april/mai. Et kursfall som endte med å redusere verdien på sølv med 35% på 1 uke.

Episoden omfatter de mest populære konspirasjonsteoriene, samt fremtiden til det edle metallet.

Tittelen til bloggen kan forøvrig forveksles med boken til Paul Erdman (1974), som senere ble til en kinofilm. Michael Cain hadde hovedrollen i denne. I boken er en Mafia-kontrollert sveitsisk bank også en del av konspirasjonen. Dagens teorier er etterhvert blitt minst like fargerike.

4 kommentarer to “The Silver Bears”

 1. ubgr sier:

  Denne JPM-historien har vi hatt gående en lang lang stund, såvidt jeg har fått med meg. For mange herrens år siden var forresten sølv den råvaren hvor jeg fikk den første (på den tiden) virkelig store gevinsten. Gud vet hvorfor: Jeg kjøpte fordi den steg, og den steg videre. Såvidt jeg kan forstå, er edle metaller fremdeles et inflasjonscase (når det ikke er det, er det konspirasjonsteorier). I dag har vi langt flere muligheter til å beskytte oss mot inflasjon, så det hele blir stort sett å gjette på spekulative pengestrømmer. Den slags har vi nok av i andre råvarer, men der finnes også en del andre faktorer som er litt enklere å forstå, så hvorfor bruke tiden på dette?

  For øvrig: En traderkollega fortalte meg for lenge siden at han og hans kone kjøpte sine gifteringer akkurat da gull toppet på 80-tallet. Han så det som et bevis på hvor høyt han elsket sin kone. Det syntes jeg var fint.

 2. Peter Warren sier:

  Hei Haavard! Vi burde heller puttet alle pengene på dette enn å sloss mot Federal Reserve :-). (Se forrige kommentar). /Peter

 3. Haavard sier:

  Registrerer forøvrig at SLV US Equity open-close strategien fremdeles ville ha gitt god avkastning; 17.5% YTD, med en peak på 29% 12. mai.