Teologi og geografi

Man slutter ikke å imponeres av bredden og dybden i kunnskapen til analytikere og strateger. Forklaringen må være at teologi og geografi er blitt en naturlig del av AFA- studiet (Autorisert Finansanalytiker).

Like før påske kunne en analytker i et norsk meglerhus meddele at henrettelsen av en snekker i Midtøsten for nær 2000 år siden var skyld i at aksjekursene falt. Det kunne nemlig ikke være andre naturlige årsaker til en markedsnedgang umiddelbart før høytiden.

Kursfallet ble derfor forventet å være kortvarige og så snart man fikk unnagjort minnetiden for nevnte henrettelse, samt den påfølgende gjenoppstandelse, ville aksjekursene igjen skyte til værs.

Forankringen for dette er ikke å finne i noen av Mosebøkene, men kan for alt jeg vet være inkludert i kompendiet til nevnte AFA-studie.

Påsken denne gangen slukket ikke sorgen. I det minste ikke for aksjeinvestorer. Den triste stemningen i aksjemarkedene har fortsatt uten bibelsk forankring. Analytikere og strateger har derfor valgt å søke noe nærmere i tid for å finne forklaringen. Denne gangen har de funnet den i Europa.

I vårt nabolag pågår det nemlig en meget omtalt gjeldskrise. Den har nå vart i 5 år og allerede funnet veien til historiebøkene. Ikke bare det, men den blir større for hver dag på tross av sentralbankintervensjoner og inntektssubsidiering av banker.

Man er imidlertid ikke begrenset til historiebøker for å finne informasjon om dette. Den økonomiske krisen i Europa finnes omtalt i hvilken som helst dagsavis. Når denne inkluderes i pensum for Autoriserte Finansanalytikere vil det være grønt lys for å bruke også denne som forklaring for kursfall i de neste 2000 år.

Akkurat nå kan vi imidlertid lese at det er «kun» den europeiske gjeldskrisen som står mellom investorer og champagnekorker som avfyres. En ren bagatell med andre ord.

 

4 kommentarer to “Teologi og geografi”

 1. erik røys sier:

  I vitenskapen krever man at en forklaring skal kunne predikere nye hendelser med høy sannsynlighet for å være en gyldig forklaring.Slikt bryr man seg visst ikke om når man skal lure penger ut av uvitende investorer?

 2. Peter Warren sier:

  Good point, well stated.

  /Peter

 3. Boom Bust sier:

  Litt på siden av topic, men istedenfor å si at gjeldskrisen «blir større for hver dag på tross av sentralbankintervensjoner og inntektssubsidiering av banker», burde du sagt «blir større for hver dag på GRUNN av sentralbankintervensjoner og inntektssubsidiering av banker.»

  🙂

 4. Arvid sier:

  Bra innlegg. Situasjonen har kommet langt når man bruker Jesus som unskyldning… Riktignok døde denne for våre synder, og han var jo på mange måter en rådgiver, dog lite finans. Uansett, alt i livet kan forklares med Jesus og gjeld 😉