Og vi lurer på hvorfor kronen er svak?

«I et land hvis største kjendiser er noen som kan fortelle hva reven sier, der mangel på smør er den største avisoverskriften, der været hver dag preger avisen og realityprogrammer har de fleste seerne, er det ikke rart at industriutvikling kommer i bakgrunnen». -Helge Lund, konsernsjef i Statoil
NOKTWI

3 kommentarer to “Og vi lurer på hvorfor kronen er svak?”

 1. Peter Warren sier:

  Hei Lasse,

  Vissheten om oljerikdommen og det at Norge taklet finanskrisen bedre enn de fleste synes å ha gradvis gjort landet mindre «konkurranseorientert». Vi bryr oss ikke lenger så mye om anstrenge oss for å bli best. Offentlig sektor er enorm og det samme er byråkratveldet. Det virker som det offentlige synes det er viktigere å forhindre nye ideer fra å bli realitet enn å hjelpe dem frem.

  Når dette blir holdningen vil vår generelle konkurranseevne sakke akterut. Norge er siste som oppdager dette. Utlendingene vurderes landet kontinuerlig og det er antagelig det som gjenspeiles i valutautviklingen – ikke hvor landet er p.t men hvor vi er på vei.

  /Peter

 2. Jeg har også lurt på hvorfor den er så svak,,,,,

  Norsk industri har ikke vært konkuransedyktig i lengre tid (mye lenger enn 12 måneder…) Og man skulle tro at nå med en borgerlig og mer
  pro-business regjering, så skulle troen på en styrket krone komme ….

  Hva tror du ?

  Lasse

 3. snolken sier:

  media har fått som oppgave å holde massene uvitende om forholdene i økonomien,det være seg lokalt og globalt.
  det hadde ikke vert greit om alle viste like mye om tilstandene som deg peter;)