Lykkepillen

Investorbarometre verden over viser stor glede og en ny vilje til å ta høy risiko. Det kan være to grunner til dette. Enten skyldes dette følelsen av eufori – det er tross alt ikke mange måneder siden man stirret ned i det ytterste økonomiske mørke – eller så er det usedvanlig lett å glede aksjeinvestorer. Uansett årsak; det internasjonale nivået vi nå har nådd og feirer er det samme som markedene var på for 11 år siden. Hvorvidt gjensynsgleden skyldes at man idag har en langt mer liberal praksis med hensyn til å skrive ut antidepressiva vites ikke, men forbruket av disse har vist en dramatisk oppsving.

msci

Flere tegn på velvære
Vinmonopolene på Oslo Vest melder, ifølge morgennyhetene, om en markert økning i champagne-salget de siste månedene. Dette er gode nyheter og bekreftes av en annen tilsvarende indikator for velvære som benyttes i USA, nemlig nedgang i salget av personlige skytevåpen. Etterspørselen i 3. kvartal i år falt med hele 60%, til stor fortvilelse for skytevåpen-, sykehus- og legemiddelindustrien i landet. Sistnevnte blir riktignok mer enn godt nok kompensert gjennom spredningen av H1N1-viruset.

sw

Kommentarfeltet er stengt.