Girl Power

Ifølge Bloomberg har 55% av kvinnelige hedgefondforvaltere levert en høyere avkastning enn sine mannlige kollegaer. Dette er målt over en periode av 9 år.

Selv om jeg gjerne både skulle ha slått et slag for kvinner og sett at det var flere kvinnelige forvaltere i bransjen, så er en studie basert på kun 3% av populasjonen, uten ytterlige kvalifisering, dessverre temmelig verdiløs.

2 kommentarer to “Girl Power”

  1. erik røys sier:

    Et merkelig fenomen er at på aksjemøter rundt omkring er det nesten bare menn,blant yngre f.eks i finansavisens aksjekonkurranser er det noen jenter,mens blant toppene i forvaltermiljøet også innen hedgefond er det svært dyktige kvinner.Disse er også flinke til å eksponere seg i media i motsetning til menn som holder kortene tett til brystet på hver sin tue.Du Peter er heldigvis et unntak fra de hemmelighetsfulle menn.

  2. smgj sier:

    Det er ofte sånn at kvinner som hevder seg i tradisjonelle mannsyrker (og menn som hevder seg i tradisjonelle kvinneyrker også!) faktisk jobber ekstra hardt og ER ekstra gode. Det blir gjerne sånn med folk som velger litt tyngre veier. Enten når de ikke opp, og bytter beite – eller de blir gode på veien.

    Er selvfølgelig enig i at utvalget er for lite til å dra noen konklusjon – jeg vil bare henvise til at her finnes det antydning til mønster – men på tvers av yrker.