Billedlig fortalt

 

6 kommentarer to “Billedlig fortalt”

 1. Peter Warren sier:

  Hei Morten,

  Bra tatt poeng. Hensikten med illustrasjonen er å vise hvilken assymetri det er mellom negativ og positiv avkastning i aksjemarkedet. Med lav global vekst og betydelige problemer med betjening av gjeld, må man forvente at toppen fortsatt er langt unna i tid. Forhåpentlig så langt at man denne gangen fatter noe lærdom av det som har skjedd.

  /Peter

 2. M sier:

  Hehe riktig.

  Så med, «og bare halvveis», sier du at forventer hva for fremtiden?

 3. Peter Warren sier:

  Hei Amund,

  Jeg ser kun Oslo Børs som en «tilhenger» som er festet til verdens store aksjemarkeder, spesielt USA. Jeg har derfor liten tillit til signaler som måtte komme på Oslo Børs med mindre disse også vises i hovedmarkedene. I S&P-500 kunne man argumentere at en «hode-skulder» toppformasjon var komplett i august.

  /Peter

 4. Amund Hatlevik sier:

  Antyder en liten skulder hode skulder formasjon?
  Kan det dette stemme Peter?

 5. Peter Warren sier:

  Hei Vegard,

  Vanskelig å være uenig i dette.

  /Peter

 6. Vegard sier:

  Ja, perspektiv er viktig! Nivået på OSEBX (og øvrige indexer i verden) priser vel i stor grad inn at gjeldskaoset vil ordne seg. Veksten vil heller ikke ta seg opp før gjeldsproblemet er løst. Skulle det ikke ordne seg, og banker og långivere må ta massive tap er det vel ingen grunn til å tro at indeksen vil holde seg på dagens nivå. Ref din graf i fra forrige blogg, kan det set ut som om historiske topper blir etterfulgt av historiske bunner (i det lange bildet). Min påstand er at gjeldskrisen ikke vil løse seg før banker og långivere har bokført sine tap.

  Egentlig er det vel ikke Hellas, Spania, Italia etc som er problemet…snarere tvert imot….Långivere som har lånt ut til disse landene har det egentlige problemet. De har lånt ut for mye og må ta tap. Låner banken meg 1 mill er det jeg som har et problem…låner banken meg 100 mill er det banken som har problemet…