Utfordring for norske kroner

I likhet med en rekke andre storbanker anbefaler en av verdens største valutabanker, Hong Kong Shanghai Banking Corporation (HSBC), sine kunder å søke tilflukt i norske kroner. Anbefalingen er en følge av at sveitserne i går intervenerte og «eksporterte» sitt valutaproblem til andre land.

3 kommentarer to “Utfordring for norske kroner”

 1. Popper sier:

  Ja, de klarer det kun på kort sikt, men NOK ser foreløpig fin ut både på kort og lang sikt. De andre kan vel få en dipp i det korte bildet. Fler av de beste er nok på vei inn i NOK nå. Lukter lang vei…..

 2. Peter Warren sier:

  Hei Popper,

  I likhet med deg frykter jeg mer. Myndigheter har ikke lykkes i å stimulere markedet med lave renter, ei heller tvinge investorene vekk fra trygge havner gjennom å innføre negative renter på innskudd. Det store spørsmålet nå er om myndighetene vil skremme investorene ut av trygge havner (CHF, JPY og gull) gjennom felles intervensjoner.

  Ny taktikk, men én ting er sikkert og det er at den de har brukt forut for gårsdagen har mislykkes.

  /Peter

 3. Popper sier:

  Ja, her kommer det mer. Mistanken dukket opp for et par dager siden når nok holdt seg veldig sterk mot usd vs f.eks DX… Hva tror du Evy sentralbanken vil gjøre Peter?