So you think you can trade?

7 kommentarer to “So you think you can trade?”

 1. Peter Warren sier:

  Skal se hva jeg får tid til. Selv befant jeg meg i fritt fall over Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg da tårnene falt. Kursfallet som skyldes 911 kuliminerte i realiteten 12 måneder med nedgang på Oslo Børs og 18 måneder med nedgang internasjonalt (det var den gangen Oslo Børs midlertidig var frikoblet var utviklingen på verdensbørsene). Deretter fulgte en oppadgående korreksjon som varte til februar 2002 før neste bølge med aksjesalg sendte markedene ned til bunnen i mars 2003. /Peter

 2. Are sier:

  Ingen innlegg om 9/11 og charts som illustrerer hvordan kapitalmarkedene (midlertidig) frøys opp i NY, Peter? 🙂

 3. MF sier:

  utrolig artig serie disse 18 små episodene om trading. Kjenner meg veldig igjen i all frustrasjon og ambivalens disse stakkarene må kjempe seg gjennom i 8 uker.

  Ellers vil jeg igjen si at du har en meget bra blogg Peter! Føler at jeg lærer litt hver gang jeg er innom og leser her 🙂

 4. Peter Warren sier:

  Hei Morten.

  Jeg vokter meg, som du selv er inne på, å gi direkte anbefalinger. Årsaken til dette er flere, men først og fremst at alle har ulik risikotoleranse og at et råd er null verdt dersom det ikke kan følges opp. Verden forandrer seg så raskt at man er tvunget til å justere strategi hele tiden.

  Det som er utfordringen i dagens situasjon er at vi har tre markeder som sier ulike ting. Prisingen i kredittmarkedet (gjennom CDS) tilsier at full resesjon. Aksjemarkedet priser inn lavere vekst, men ingen resesjon, mens råvaremarkedet ikke bryr seg særlig (riktignok begynte det å komme etter på fredag og idag).

  To ting peker på lavere aksjeverdier: lavere vekst og høy volatilitet. Det trenger imidlertid ikke å skje i en rett linje.

  Det viktigste for deg må være å sørge for at du ikke går på noen katastrofal smell. Bruk derfor en stop loss som sørger for at dette ikke skjer. Korrigerer markedene oppover, så flytt denne etter slik at du ikke blir med ned igjen.

  Så lenge du ikke taper alt, har du fortsatt muligheter. Når alt er borte er også mulighetene borte.

  La oss smerten du nå opplever lære deg noe. Ellers har du lidd forgjeves.

  Håper du får det til!

  /Peter

 5. M sier:

  Beklager for at jeg kommer med spørsmål som ikke er direkte relatert til posten din.

  Jeg vet at du ikke går ut med direkte anbefalinger, men
  jeg er såpass i villrede over hva jeg skal gjøre angående dagens finansmarkeder.

  Sitter nå med et urealisert tap på mine sparepenger. Situasjon er slik: kjøpte for 1 000 000 i xact derivat bull. Er nå minus 27%, 400 000 (ca).

  Jeg kan ikke se for meg at markedet denne uken skal få noen positive svinginger (svake tall fra usa, Moody’s negradering av franske banker etc etc).

  Skulle trodd at mye var priset inn i markedene, men det virker ikke slik.
  Videre sier en del at «når alle er negative er bunnen nær», men det høres bare ut som en forferdelig klisjé i disse dager.

  Problemet mitt er at jeg er såpass sta og ikke ønsker å realisere tapet mitt.
  Ser for meg at det blir et skikkelig styr å prøve å tjene tilbake disse pengene i markedet senere (gjerne på samme produkter).

  I den forstand passer jeg vel perfekt til din beskrivelse av private spekulanter som aldri lærer..

  Uansett, jeg er redd for at de kommende ukene kan innebære såpass store fall at jeg ikke vil sitte igjen med noe..

 6. Emil sier:

  Dette var god underholdning, skulle gjerne vært med om jeg hadde hatt Mr. Tvilde som kalkulator 🙂

 7. Martin sier:

  Dette slår Paradise Hotel, Big Brother and «you name it» ned i støvlene.