Phantom and the Oprah

Den senere tiden har det nærmest blitt trendy å innrømme doping i idretten. Doping har gått fra noe man garantert ble tvunget ut i kulden for å ha drevet med, til å gi tidligere toppidrettsutøvere en ny karriere som talk-show gjester. Etterhvert som aksepten slår røtter, blir det sikkert også muligheter for fast ansettelse som tv-kanalenes fageksperter på området.

Den økonomiske dopingen har imidlertid sluppet å gå gjennom den noe stigmatiserende første-fasen. Tvert imot har økonomisk doping blitt ønsket velkommen fra dag én. Det skulle derfor bare mangle om doperen over alle økonomiske dopere, «Helikopter-Ben» Bernanke, ikke også skulle få anledning til å «come clean» som syklisten Lance Armstrong hos Oprah Winfrey. Det er ikke utenkelig at en slik seanse ville ligne den som utspiller seg i videoen under.

 

4 kommentarer to “Phantom and the Oprah”

 1. Boom Bust sier:

  Peter Schiff har siden tidlig på 2000-tallet advart mot den amerikanske sentralbankens destruktive handlinger. Han advarte om det kommende krakket i boligprisene lenge før noen så mye som kunne stave CDO eller si hva subprime var for noe.

  Krisen var særdeles alvorlig, men det er enda mer alvorlig at man forsøker løse den gjennom nye destruktive handlinger, og gjøre problemene enda større.

  Schiff er ikke spesielt nyansert eller lavmælt i sin fremtreden, og jeg ser at han kan kritiseres for dette, men han har pokker så mye fornuft å komme med. Gi meg heller 50 timer non-stop snakking med Schiff enn 5 minutter med Krugman et al.

 2. Morten sier:

  Synes det er flott at personer som Scheff og andre står fram og sier hva de mener om måten FED og andre sentralbanker håndterer krisen på. På meg virker han ikke som en medieklovn, Jim Cramer derimot…

 3. Gomoku sier:

  Man kan gjerne være enig med Peter Schiff sine meninger men han er og blir en medieklovn som lever av oppmerksomheten.

  Måten FED har håndtert krisen på kan men rette diskuteres. Dette blir imidlertid for dumt. Jeg synes krisen er/var for alvorlig til at dette er morsomt. Å latterliggjøre den andre siden er i bunn og grunn en kapitulasjon.

 4. Boom Bust sier:

  Det måtte en Peter Schiff til for å få Ben Shalom Bernanke til å endelig innrømme dopingen. Som Schiff sa i et intervju nylig: «We got a Lance Armstrong economy! Our whole economy is based on artificial stimulus.» Man kan vel ikke akkurat nekte for at han har mye rett i den påstanden.