Utvidede produksjonskutt fra OPEC, reduksjon i de amerikanske oljelagrene, samt en økning i antall oljekontrakter (WTI) eiet av spekulanter, har ikke vært nok til å stå imot salgspresset i oljemarkedet i siste delen av mai.
Det hører selvfølgelig også med til historien at amerikanerne siden november har benyttet OPECs produksjonskutt til å øke sin egen produksjon med 621.000 fat per dag.
Tallene fra forrige uke viser også at USA i tillegg reduserte den daglige importen av råolje med 296.000 fat.
Spekulanter i nordsjøolje har redusert sine posisjoner både på long- og short-siden. Sistnevnte har kuttet eksponeringen sin med over dobbelt så mange kontrakter som long-siden, uten at dette så langt kan sies å hatt noe nevneverdig bidrag.
Noe av kan kanskje forklares av antallet oljerigger i produksjon. Dette antallet har nå økt nærmest uke for uke i et helt år.
Mens økonomien i Saudi-Arabia uomtvistelig er lenket til oljen, er det kun når oljeprisen stiger at Norge velger å kalle seg en oljenasjon.
Det er en frihetsgrad både Oslo Børs og landet forøvrig nyter godt av i slike tider.
Hvis du ønsker å bli oppdatert hver gang det legges ut et nytt innlegg, kan du legge inn eposten din her.
Det får vi håpe for fondsinvestorenes del.
Fondet til en av verdens mest kjente oljetradere, Pierre Andurand, er ned over 15% så langt i år.
/Peter
Har du tall fra forrige ukes net long oljeposijoner fra hedgefond? Hvis du bruker tallene som kom sist fredag så sier jo de ingenting om hvordan hegdefonda posisjonerte i etterkant av opec forlengelsen. Det er sant at de økte posisjonene i olja uka før opec kuttet, men da steg også oljeprisen opp til 54$ fra 51$ uka før. Når olja falt fra 56$ til en bunn på 46$ så var det en rekordstor nedgang i posisjonene.
Når vi nå får talla for hvordan de posisjonerte i tiden etter opec kuttet så er jeg 99% sikker på at vi igjen får se en kraftig nedgang.