Største svindel og korrupsjonssak i 2012

I 2012 tilstod tre av verdens største banker at de hadde manipulert grunnlaget for den internasjonale renteberegningen, LIBOR (London Interbank Offered Rate). Gjennom den kriminelle virksomheten hadde bankene tilegnet seg milliarder av dollar i ulovlige inntekter og gitt finansmarkedet og myndighetene falsk inntrykk av sin økonomiske situasjon.

Etterforskningen har allerede ført til flere milliarder dollar i bøter, men merkelig nok kun få arrestasjoner. De som har blitt arrestert er så langt bankfunksjonærer med lite ansvar.

Totalt 16 banker er tildelt oppgaven med å sette (fix’e) LIBOR-renten på daglig basis. Journalist Matt Taibbi har fulgt saken siden starten. Han hevder i videoen at det ville være så godt som umulig for bare tre av disse bankene å kunne utføre denne svindelen på egen hånd.

Etterforskningen synes endelig å ha tatt fart og pågår i øyeblikket i tre verdensdeler.

1 kommentar to “Største svindel og korrupsjonssak i 2012”

  1. Christer Andersen sier:

    Skremmende at de store gutta aldri blir stilt til ansvar i form av fengsel. Bøter betyr ikke mye når det helt sikkert bare blir betalt av bankene og ikke dem personlig.