The Michael Burry Story

Michael Burry skiller seg fra mengden på en rekke måter. Han stiller spørsmål ved de fleste «sannheter», bruker eget hode før han investerer og hører ikke på de som sier at man alltid skal være fullinvestert i aksjer eller andre aktivaklasser.

Burry suksess har kommet fra å tørre å ha selvstendige meninger og ikke la seg rive med av tilhørighetsbehov og gruppetenking. Hans overbevisning om hvor verden var på vei var så sterk at han nektet investorer å selge seg ut av fondet han forvaltet før finanskrisen. Resultatet av dette var at de ble «påtvunget» en enorm avkastning da krisen inntraff.

Hans historie burde være en vekker for alle som la fornuften og robust porteføljetankegang på hyllen i 2008 og puttet alt i aksjer. De fleste som gjorde sistnevnte hadde ikke noe bedre argument for sine handlinger enn at aksjemarkedet hadde steget 5 år på rad.

Michael Burry’s vilje til å tenke «utenfor boksen» og både ha- og stå for kontroversielle meninger sørget for at han, i likhet med John Paulson, ble en av finanskrisens vinner.

Burry er omtalt i Michael Lewis’ «The Big Short» og nylig intervjuet i Bloomberg News-programmet «Risk Takers» under.

1 kommentar to “The Michael Burry Story”

  1. Undrende sier:

    Hei Peter.
    Hva tenker du om å shorte det norske boligmarkedet?
    Er vi i lik situasjon her som i USA 2006?