Gode nyheter

I går kom det endelig gode nyheter for alle de som har ropt «løp & kjøp» aksjer siden årsskiftet. Riktignok må man overse det faktum at Oslo Børs har falt 11% i dette tidsrommet og i går hadde sin verste dag av året med en nedgang på 5%.

Den gode nyheten kommer fra USA. Der registrerte ARMS-indeksen på New York Stock Exchange (NYSE) det 5te høyeste nivået siden 2001.

arms

ARMS indeksen måler salgspress i forhold til volum og i går var med andre ord dette salgspresset det femte høyeste man har opplevd på hele 10 år.

Dette er svært gode nyheter for alle som fortsatt ikke kan få kjøpt nok aksjer. Med et slikt salgspress var det ingen fare for å presse kursene oppover, man kunne bare stå med åpne armer og ta imot fossefallet av aksjer som skulle selges.

Med litt flaks fikk alle som behøvde å selge i går gjort dette (S&P-500 var jo tross alt ned 3%) og vi kan håpe på en reaksjon til oppsiden.

5 kommentarer to “Gode nyheter”

 1. Haavard sier:

  Etter «the flash crash» har jo HFT vært i negativt søkelys igjen, pga et annet aspekt enn urettferdig, fordelaktig ordretype. Dagens HFT market makere er jo veldig forskjellig fra de tradisjonelle, og det er jo bare noen få som er avtalte market makers. De andre er rene opportunistiske aktører. Det er jo klart at markedsreglene ikke har tatt dette inn over seg. Det kunne man se i mai når sikringen gikk på NYSE, mens andre børser fremdeles tillot trading på de samme aksjene. Kompleksiteten og uoversikteligheten man har i dag i aksjehandelmarkedet kan føre til store, kortsiktige svingninger på tross av økt likviditet/mindre spreader enn historisk (iallefall så lenge disse gitte firmaene ikke skrur av serveren og likviditeten forsvinner på 1-2-3). Hvorvidt dette har stor innvirkning på *langsiktige* aksjeinvesteringer og fundamental verdisetting er et annet spørsmål.

 2. Peter Warren sier:

  Hei Haavard! Jeg må innrømme at jeg er mye mindre bekymret for HFT etter at SEC stanset adgangen mange av disse hadde til å se «flash orders». Dette var en praksis som ga dem og propdeskene til investeringsbankene en utrolig og spektakulært urettferdig fordel.

  Med en gang for mange HFT program gir samme signaler vil nye programmer bli utviklet for å utnytte disse igjen. Dette skaper dynamikk og muligheter for de som er i stand til å tilpasse seg. Likviditeten de tilfører er høy om enn lavere nå enn vi har sett på lenge. De som leverer handelssystemer melder om der hvor disse programmene handlet for $5-10 millioner av gangen, så handler de nå for $1-2 millioner.

  Jeg mener ikke disse er utelukkende positive, men at de totalt sett er bra for markedet. /Peter

 3. Haavard sier:

  Man kan jo spørre seg om hvor mye Benjamin Graham og fundamentale analyser har å si i dagens markeder. HFT og graden av likviditet som stammer fra (mikro)sekundtrading istedenfor investering i orders tradisjonelle forstand er i ferd med å latterliggjøre salgssiden sine prognoser mer enn normalt. CNBC sine intervjuer med HFT’ere er ofte uten noen med forståelse for temaet på motsatt side, og dermed klarer de framstille seg selv som uskyldige «likviditetsreddere». Wilmott har et bra blogginnlegg med mye sunn fornuft i: http://www.wilmott.com/blogs/paul/index.cfm/2010/6/28/Highfrequency-Trading-Where-are-we-and-how-did-we-get-here

 4. erik røys sier:

  Kanksje Peter?Nå virker det hele fullstendig uforutsigbart.Haugen på Hegnar vil ha børsen ned i 220.Etter mitt syn har han tatt fibonacci noe for bokstavelig.Men draget er nok nedover en stund.Så håpet blir det eneste vitenskapelige vi har!

 5. Audun sier:

  Kommer til å tenke på en sang: «With Arms Wide Open». he, he

  Har blitt fortalt at den eneste gang meglerhus var negative til markedet var i 1979/80. Det var jo ikke så lurt …