Stemningsbilde fra finansmarkedene

Idag våknet norske investorer opp til gladmeldinger om «Børskrakk i Asia», «Voldsomme opptøyer i Storbritannia» og at statseide «DnBNOR øker lånerenten overfor sine kunder». Vi får glede oss over finværet.

Denne graf er utarbeides av Credit Suisse og illustrerer stemningen i markedet med stor nøyaktighet.

4 kommentarer to “Stemningsbilde fra finansmarkedene”

 1. Peter Warren sier:

  Ikke uenig med deg der Popper. /Peter

 2. Peter Warren sier:

  Hei Jan,

  Ikke noe syn på nåværende tidspunkt og på dette nivået. EFSF har penger til å forsvare statsobligasjoner og hvis individuelle lands sentralbanker vil, kan de ta gevinst i gull og bruke pengene til å kjøpe eller forsvare risky assets.

  /Peter

 3. Popper sier:

  Ja! Vi får glede oss over sol og gull som lyser opp dagen. Rekylen lar vente på seg, men på volen virker det som en midlertidig bunn er nær. En bunn mann ikke bør kjøpe, visst mann ikke har meget korte strategier 🙂

 4. Jan sier:

  Meget interessant Peter!
  Noen tanker om shorting av spanske obligasjoner som en liten hedge mot børs inngang nå? Tror desverre at spanske renter skal opp, samtidig som jeg ser denne gjeldsuroen som en av de største risikoene for børsen.

  Men bir kanskje vanskelig å utføre for en student uten drepende kostnader..