Soros med innertier i gull

Norgesvenn George Soros hylles i denne videoen av nyhetsbyrået Bloomberg for å ha kalt gull den ultimate boble i 2009. Prisen på gull lå da under $1000 per unse.

Hvorfor han valgte å kjøpe gull i 3. kvartal i år, til en pris over 60% høyere enn da han lanserte bobleprognosen, fant journalisten aldri på å spørre om.

3 kommentarer to “Soros med innertier i gull”

 1. Peter Warren sier:

  Alle tar tidvis feil om markedet. Det som definerer de gode fra de dårlige er evnen til å innse feil og komme seg på føttene igjen. I Norge tilgis feil altfor lett, så lenge «flokken» har begått samme feil. Gruppetenking premiseres generelt av samfunnet. Det er merkelig og sannsynligvis et produkt av oljen som har gjort at vi med lukkede øyne klarer oss bedre enn andre land.

  «Feilen» i videoen er det først og fremst journalisten i Bloomberg som begår. I steden for å hylle Soros for en fullstendig skivebom, hadde det vært mer interessant å høre om og hvorfor han ombestemte seg i 3. kvartal og hva han mener nå som gullprisen er lavere.

  Soros har forøvrig vært i godt selskap med sin første prognose. Et norsk økonomisk rådgivingsfirma har siden 2007 gjentatte ganger klart å få medias oppmerksomhet med samme syn.

  /Peter

 2. erik røys sier:

  Godt at selv de største kan ta feil og skifte mening,Peter.Man får litt bedre selvfølelse selv som investor når man ser andre kave!

 3. Tatt på kornet 🙂 alle som proklamerer investeringen sine i media må tåle å bli etterprøvd 🙂 Peter, du må skrive på engelsk også 😉 verden er stor. Godt nytt år!!