Pareto Bull & Offshore Conference

Meglerhuset Paretos Olje & Offshore Conference var, som en kjent markedsaktør uttrykte det, som å sitte fast i en to dagers «sandstorm» hvor man ble pepret til blods av superlativer og kjøpsanbefalinger.

Man må ha hatt et svært alvorlig tilfelle av narkoepilepsi for å ha ungått budkapet. De positive poengene ble gjentatt høylydt nok ganger til at selv føreren av Holmenkollbanen nå sitter tungt lastet i sektoren.

Ikke desto mindre og grundige som de er, sendte Pareto meglere dagen etter ut en oppsummering fra konferansen. Denne ble sendt til alle som var tilstede på konferansen og i tillegg til alle som Pareto kunne tenke seg ikke var det.

I oppsumeringen var ordene «optimism/optimistic» gjentatt flest ganger. Dernest ordene «upbeat» og «strong». Øvrige ord og uttrykk benyttet var: «Significant growth», «growing demand», «bullish», «solid outlook» «improvement», «extremely high orderbook», «increasing optimism» og «high interest». Det er verdt å få med seg hvilken utfordring det må ha vært å få alle disse superlativene inn på en én siders oppsummering.

Undertegnede ble truet av kjevelås av hakeslippet som oppstod da ordet «disappointed» uten varsel dukket opp i teksten. Permanent kjeveskade ble unngått ved at denne beskrivelsen umiddelbart ble fulgt opp av forklaringen: «remain bullish».

For å unngå at de med enda større utfordringer skulle falle utenfor, har Pareto laget utgaver av oppsummeringen i blindeskrift, lydbok og det finnes også en Kindle-versjon. Oppsummeringen er nå oversatt til russisk, kinesisk (mandarin og kantonesisk) i tillegg til esperanto, sanskrit og runeskrift. Pareto har forøvrig gjort en beregning som konkluderer med at dersom 0.01% av kinesere kjøper argumentene, så vil Oslo Børs stige 1200% de neste 6 månedene og telefonlinjene mellom Kina og Norden bli blokkert frem til 2027.

Planene om å oversette oppsummeringen til Dari og Pashto ble skrinlagt i siste øyeblikk, da ledelsen i Pareto ble gjort oppmerksom på at målgruppen nok var begrenset, gitt at norske styrker deltar i væpnede konfrontasjoner i landet.

I tillegg til dette er en app med det glade budskap rett om hjørnet, beregnet for Andrioid og samtlige iPhone versjoner. 5 selvsagt inkludert.

Hvis man er lynrask kan man fortsatt snappe opp noen olje & offshoreaksjer før de er utsolgt.

8 kommentarer to “Pareto Bull & Offshore Conference”

 1. Peter Warren sier:

  Du bør lese bloggen.

  Det var ingen harselering over olje- og offshoreselskap. Derimot var det en harselering over ensidighet og overdreven bias i argumentasjon og konklusjon. Jeg kunne ha tilføyd at det var selskaper innen sektoren som var til stede og som ikke kjente seg igjen i beskrivelsen de fikk og utsiktene man tilla dem. Det samme syn uttrykte flere industrielle aktører.

  Du må også lære deg å være spesifikk med hensyn til hva du spør om. Du spurte ikke om jeg hadde noe syn på energisektoren, men om «hva slags tanker Warren har om riggmarkedet neste 5 år». Jeg håper du er i stand til å oppfatte forskjellen.

  /Peter

 2. Eskil sier:

  Med andre ord harselerer Warren over olje- og offshoreselskap + meglerhus over deres enorme (euforiske) optimisme men har intet syn på energisektoren selv.

  Det synes merkelig.

 3. Peter Warren sier:

  Jeg forvalter et global macro fond. Riggmarkedet er mikro.

  Har ingen posisjon i det markedet.

  /Peter

 4. Eskil sier:

  Jeg funderer på hva slags tanker Warren har om riggmarkedet neste 5 år?

  Ligger han short eller har han ingen mening selv?

 5. Hei Peter

  LMAO..

  Nesten like idiotisk som når DN bruker overskriften
  «Fredriksens investerings råd»……… og sender deres
  journalist til Bermuda (fint sted BTW…) Investerings «tipset»
  var en liste med sound bites om hva Freddy mente om
  hans egene selskapers utsikter….

  Det kaller de investings råd

 6. MH sier:

  tidi lesing!

 7. Boom Bust sier:

  Hehe. Dette var god lesning. Helt enig i det du skriver. Euforien var til å ta å føle på under konferansen. Mennesker er enkle dyr, eller skal vi si sauer.

 8. Kjell Pell sier:

  Kanskje en grunn til at Pareto søker etter compliance-ansvarlig om dagen….