Amerikanere bedre forberedt

Hvorvidt det er en større evne til å ta lærdom fra finanskrisen innover seg eller synske evner vites ikke. Utviklingen viser imidlertid at amerikanere den siste måneden har kjøpt kurssikringsinstrumenter til tross for oppgangen i aksjemarkedet.

Interessant nok har amerikanske investorers oppførsel i opsjonsmarkedet angitt den fremtidige retningen på aksjemarkedet ved hele fire tilfeller det siste året. Illustrasjonen viser den amerikanske aksjeindeksen S&P-500 øverst og prisen på kurssikring (implisitt volatilitet) under. Dette forholdet ble forøvrig omtalt i januar. De fire tilfellene med divergerende utvikling kan således tyde på at aktørene i det amerikanske opsjonsmarkedet er «smartere» enn de som kun handler aksjer.

Dessverre kan ikke det samme sies for Europa, hvor vi senest i forrige uke så en anbefaling fra ett av de store meglerhusene på at man burde utstede kurssikring for å få økt avkastning. Utviklingen siden samt meglerhusets kunder sørger nok i disse dager for at meglerhuset angrer bitterlig på denne anbefalingen.

2 kommentarer to “Amerikanere bedre forberedt”

  1. Peter Warren sier:

    Hei Morten. Salgsopsjoner har vært mulig å handle i USA siden 1972 og i Norge siden 1990. De fleste meglerhus kan handle slike, men det er relativt få av dem som har særlig kompetanse om det. Oslo Børs tilbyr både litteratur og kurs i opsjoner. /Peter

  2. Morten sier:

    Veldig interresant, både denne og artikkelen din fra januar. Hvordan kan man enklest komme i gang med å lese mer om dette, samt kjøpe slike forsikringer?