Goldman fortsatt positive

Goldman Sachs forsikrer investorer at alt er bra og at man skal kjøpe aksjer og råvarer. Anbefalingen kommer knapt 2 uker etter at en Goldman anbefaling om å ta gevinst i råvarer, bidro til et fall som «visket» vekk $99 milliarder i verdier.

I denne videoen gir sjefen for GSAM (Goldman Sach Asset Management), Jim O’Neill sitt syn på utviklingen fremover i finansmarkedene. O’Neill er, i tillegg til sin fotballinteresse, kjent for å være opphavet til uttrykket «BRIC» (som omfatter Brasil, Russland, India og «China»).

O’Neill ble utnevnt som sjef for GSAM etter at investorer i lengre tid hadde klaget over svak avkastning på kundemidler. Dette skjedde samtidig med at egenhandelen til Goldman la frem rekordresultater.

2 kommentarer to “Goldman fortsatt positive”

  1. Popper sier:

    Har GS noe valg Peter? Når jeg ser på GS og ser hvor positive alle er til GS. Det lukter vondt dette og er i det minste elendig RR. Alle de «smarteste« vil jobbe for GS, det ville de for LTCM også.

  2. G. Kåre sier:

    Goldman er så store at det lett blir en selvoppfyllende profeti når de snur. Volatiliteten i spesielt sølv var godt i gang da de snudde, og råvare ‘tunge’ aksjer, spesielt mot olje, hadde allerede ‘sluppet’ oljeprisen. Veldig interessant å se at O/I (open interest) på hverken Nymex eller ICE ikke fallt nevneverdig under korreksjonen. Dette betyr at det er fortsatt forferdelig mye ‘lange’ penger som fortsatt tror på sterk olje. Fundamental tror jeg ikke dette skal snu ordentlig før vi ser den veldig viktige Libyske oljen kommer tilbake i markedet og/eller politisk risiko i midtøsten faller.